detector.media
29.05.2020 15:05
У США під час прямого ефіру затримали знімальну групу CNN
У США під час прямого ефіру затримали знімальну групу CNN
Поліція затримала продюсера Білла Кіркоса, фотожурналіста Леонела Мендеса та кореспондента Омара Хіменеса.

Знімальну групу телеканалу CNN затримали 29 травня в прямому ефірі під час зйомок репортажу з Міннеаполісу, де відбуваються протести через загибель Джорджа Флойда. Про це повідомляє CNN.

На відео видно, що один з протестуючих пробіг поблизу журналіста. Частина правоохоронців пішла за ним, інша – підійшла до журналіста. Омар Хіменес показав поліцейським посвідчення та продовжив вести ефір в оточенні правоохоронців, один з яких тримав журналіста за руку. Згодом кореспондента затримали та надягли на нього наручники. Поліція говорить, що попросила знімальну групу каналу відійти, але вони не послухалися. Водночас на відео чути, як кореспондент CNN сказав офіцерам: «Ми можемо відійти туди, куди вам подобається».

“It didn’t make any sense to me,” law enforcement analyst Charles Ramsey says about the arrest of a CNN team in Minneapolis who had clearly identified themselves as press. “…There’s no way something like that should occur.” https://t.co/caz6vZT4af pic.twitter.com/XCXsqU74iX

— CNN (@CNN) May 29, 2020

«Репортер CNN та його команда були заарештовані сьогодні вранці в Міннеаполісі за те, що вони виконували свою роботу, незважаючи на те, що вони себе ідентифікували – це явне порушення відповідно до Першої поправки Конституції. Влада штату Міннесота, включаючи губернатора, повинна негайно звільнити трьох працівників CNN», – йдеться в заяві каналу.

У Міннеаполісі штат Міннесота після затримання поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд. Згідно з відео, один з поліцейських притиснув його голову до асфальту, натиснувши коліном на горло, хоча він був без зброї та в наручниках. Перед смертю Джордж Флойд говорив, що не може дихати. Чотирьох причетних до арешту офіцерів звільнили, проте звинувачення їм не висунили. Після чого в США спалахнули масові протести. Зокрема, вулиці Міннеаполіса охопили пожежі, протестувальники намагалися штурмувати відділок поліції – розбивали вікна, палили фаєри тощо. Туди прибуло понад 500 працівників Національної гвардії Міннесоти.

Крім того, як пише The Guardian, Дональд Трамп «налив паливо у вогонь», коли пригрозив протестувальникам військовим розгоном. «Коли починається мародерство, починається стрілянина», – написав він у Twitter. Соцмережа приховала цей пост, бо він порушує «правила щодо прославлення насильства».

ДОПОВНЕНО: Згодом затриманих відпустили.

Нагадаємо, 27 травня 2020 року стало відомо, що Twitter вперше в історії позначив твіт президента США Дональда Трампа як неправдивий. Пізніше Трамп пригрозив заблокувати неугодні соцмережі. А вже 28 травня він підписав спеціальний указ, що має врегулювати діяльність соціальних мереж та подолати «онлайн-цензуру» з боку технологічних корпорацій у США. Зокрема, президент США пропонує відмінити дію розділу 230 закону, що надавав технологічним компаніям широкий імунітет від цивільних позовів на основі публікацій користувачів.

На фото Омар Хіменес

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY