detector.media
29.05.2020 10:45
Мінкульт каже, що працює над вирішенням проблеми з держфінансуванням Довженко-Центру
Мінкульт каже, що працює над вирішенням проблеми з держфінансуванням Довженко-Центру
У міністерстві заявляють, що найближчим часом надішлють Міністерству фінансів доопрацьований паспорт бюджетної програми 3806030 «Державна підтримка кінематографії».

Про це йдеться на сайті Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП). 

«Наразі МКІП активно співпрацює з Міністерством фінансів України для того, щоб забезпечити Центр належним фінансуванням з державного бюджету, що сприятиме відновленню повноцінної діяльності інституції», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 28 травня Національний центр Олександра Довженка оголосив про свою платонеспроможність. через те, що Міністерством фінансів не було підписано бюджетну програму 3806030 «Державна підтримка кінематографії».  

Наразі працівникам інституції не виплачено заробітну плату за січень-лютий 2020 року, також немає змоги забезпечувати охорону та необхідні кліматичні умови фільмофонду.

Міністерство культури та інформаційної політики зазначило, що прагне «відновити державне фінансування важливої культурної інституції і, передусім, погасити заборгованість із заробітної плати перед її працівниками». 

28 травня керівник Довженко-Центру Іван Козленко заявив про своє звільнення, пояснивши це рішення небажанням «керувати ліквідацією» інституції.

Нагадаємо, 28 травня Нацполіція провела обшук в Національному центрі Олександра Довженка. За словами Івана Козленка, обшук проводився в рамках розслідування кримінальної справи за актом ревізії Державної аудиторської служби України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY