detector.media
28.05.2020 15:30
Іван Козленко йде з посади директора Довженко-Центру
Іван Козленко йде з посади директора Довженко-Центру
Своє рішення він пояснив небажанням «керувати ліквідацією» інституції.

Відповідну заяву про розірвання контракту з Національним центром Олександра Довженка Іван Козленко оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці.

Зокрема, в заяві йдеться про те, що Міністерство фінансів повернуло Міністерству культури проєкт паспорту програми «Державна підтримка кінематографії» без погодження, тобто Довженко-Центр, який сьогодні оголосив про свою неплатоспроможність, не отримав та найближчим часом не отримає державного фінансування. 

За словами Івана Козленка, заборгованість державного бюджету перед Центром з заробітної плати сягає понад 2 млн грн., центр має понад 1 млн грн невиконаних кредитних зобов’язань за підписаними договорами.

У своїй заяві пан Козленко звинуватив у відсутності державного фінансування новопризначену голову Держкіно Маринку Кудерчук, назвавши її некомпетентною, та начальника управління економічного розвитку та фінансів Мінкульту Володимира Якубівського: «В Міністерство фінансів України надано завідомо некоректну інформацію по результативних показниках Центру, а будь-яка комунікація з Центром з боку обох посадових осіб ігнорується».

Іван Козленко, який очолюва Довженко-Центр з 2015 року, написав, що відмовляється керувати його ліквідацією.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY