detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
28.05.2020 13:20
Рабинович на знак протесту зареєструвався в «Однокласниках»
Рабинович на знак протесту зареєструвався в «Однокласниках»
«Телеканали Медведчука» подають продовження заборони російських соціальних мереж як нищення свободи слова в Україні.

Рішення української влади продовжити на три роки заборону російських соціальних мереж викликало хвилю обурення та критики в ефірі проросійських телеканалів групи Медведчука. А завсідник цих каналів, нардеп і один із лідерів «Опозиційної платформи — За життя» Вадим Рабинович, заявив, що принципово почав користуватись соцмережею «Однокласники» після продовження заборони. Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 11-17 травня 2020 року.

Про це Рабинович сказав в ефірі токшоу «Народ проти» на каналі ZIK 14 травня. Про те, що українці все одно користуються заблокованими ресурсами, говорила на цьому ж каналі колишня міністерка уряду Азарова Олена Лукаш. Про те, що аудиторія «Вконтакті» і «Однокласників» після заборони зменшилась у кілька разів, в ефірі не згадали.

Ексрегіоналка Олена Бондаренко наголошувала, що таким чином влада обмежує права і свободи громадян, а ведуча Наташа Влащенко стверджувала, що Кабмін такими темпами може ліквідувати свободу слова. Також на ZIKу цитували заяви «ОПЗЖ» про те, що, закриваючи російські соцмережі, влада рятує свій рейтинг.

Говорячи про продовження заборони соцмереж, медіа Медведчука замовчують мотивацію цього рішення та всіляко наголошують на тому, що заборону можна легко обійти. Демонструючи опитування перехожих, журналісти добирали лише критичні відгуки, хоча, згідно з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, оприлюднениим 19 травня, кожен третій українець вважає їх необхідними для захисту держави.

Натомість на Прямому каналі владу критикували за те, що рішення продовжити заборону прийняли в останній момент, та нагадували про ті компанії, щодо яких санкції не продовжили. Більше про маніпуляції та тенденції в ефірі інформаційних каналів читайте в огляді Ярослава Зубченка.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY