detector.media
26.05.2020 20:08
Питання регулювання онлайн-медіа в Україні залишається відкритим – Ткаченко
Питання регулювання онлайн-медіа в Україні залишається відкритим – Ткаченко
Раніше законопроєкт про медіа направили на повторне перше читання, зокрема через необхідність внести правки, в тому числі, щодо онлайн-медіа.

Голова парламентського Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів в ефірі «Радіо НВ», що питання регулювання онлайн-медіа в Україні досі залишається відкритим.

«Зараз ми перезавантажуємо закон про медіа, де регулювання онлайн-медіа фактично відсутнє, крім держави-агресора. Ми погодились іти в цьому питанні рука об руку з європейськими колегами, які наразі напрацьовують ці закони. Але несподівано для нас 3 чи 4 тижні тому французький парламент прийняв закон, за яким, якщо мова йде про тероризм, мову ворожнечі, такі матеріали мають протягом години прийматися з YouTube, з Facebook. Якщо цього не відбувається – є великий штраф, певний відсоток від діяльності компанії. Це питання на сьогоднішній момент відкрито, яким чином регулювати онлайн-медіа», - сказав він.

Нагадаємо, 27 грудня 2019 року група народних депутатів зареєструвала законопроект № 2693 «Про медіа». Його авторами стали члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Центр демократії та верховенства права закликав профільний комітет Верховної Ради та парламент провести ефективне обговорення і розгляд поправок до законопроєкту про медіа з метою ухвалення якісного закону в першій половині 2020 року. Інтернет-асоціація України (ІнАУ) пропонувала парламентським комітетам повернути законопроєкт авторам на доопрацювання.

19 травня Верховна Рада України направила законопроєкт № 2693 «Про медіа» для підготовки на повторне перше читання. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY