detector.media
25.05.2020 13:00
У Туреччині державний мовник TRT запустив російськомовний канал
У Туреччині державний мовник TRT запустив російськомовний канал
Його запустили на тлі посилення розбіжностей між РФ і Туреччиною щодо Лівії та Сирії.

Турецький державний мовник TRT на цифрових платформах запустив новий російськомовний канал TRT Russian. Про це 24 травня пише Вloomberg.

«TRT Russian зосередиться на наданні альтернативних поглядів на щоденні проблеми та новини, які пропускають основні медіа», – йдеться в повідомленні.

Як пише «Радіо Свобода», новий ресурс буде фокусуватися на «наданні збалансованих новин з регіональних і глобальних питань». TRT зазначає, що нова платформа і її соціальні медіаканали відіграватимуть «ключову роль в боротьбі з дезінформацією і маніпуляціями». TRT вже транслює програми англійською, арабською і німецькою мовами.

Туреччина та Росія підтримують протилежні сторони у війнах у Сирії та Лівії. Анкара надає військову та дипломатичну підтримку визнаній ООН Лівії, натомість російські найманці – лівійському військовому діячу Халіфу Хафтару.

 Нагадаємо, 29 лютого 2020 року в Туреччині затримали працівників російського агентства Sputnik. Додому до трьох працівників агентства начебто увірвались невідомі із погрозами. Коли працівники ЗМІ прийшли скаржитись до поліції - їх затримали. Крім того, поліція прийшла до офісу «Sputnik Туреччина» з обшуком та затримала головного редактора. У Анкарі після допиту відпустили трьох працівників російського агентства «Sputnik Туреччина». Їх допитали через матеріал «Вкрадена держава: 80 років тому Франція віддала Туреччині куточок Сирії – чому?», у якому мова йшла нібито про те, що Туреччина «вкрала» у Сирії провінцію Хатай.

На початку березня в Туреччині заарештували шість журналістів через публікації про офіцера Турецької національної розвідувальної організації (MІT), який був убитий у Лівії. Журналістів звинувачують «у порушенні законів про розвідку Туреччини», їм може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY