detector.media
25.05.2020 10:25
Притула досі не отримав орден «За заслуги», який йому присудив Зеленський
Притула досі не отримав орден «За заслуги», який йому присудив Зеленський
Президент нагородив ведучого орденом п’ять місяців тому, на Міжнародний день волонтера.

Телеведучий Сергій Притула досі не отримав орден «За заслуги» III ступеня, який йому присудив президент Володимир Зеленський ще в грудні 2019 року. Про це ведучий розповів в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Про присудження державного ордену «За заслуги» пан Притула дізнався від друзів: «Я приїхав у Карлівку, прийшов до хлопців з аеророзвідки і тільки тоді вже відкрив телефон та прочитав, що підписано указ про моє нагородження. Звичайно, що я потішився, сльозу пустив. Нарешті держава звернула увагу на якісь там мої волонтерські потуги. Але після того більше нічого не відбулося. Після того мені ніхто не телефонував і не казав: Сергію Дмитровичу, вдягніть красивий костюм, пробийте ось тут дірочку – ми вам щось там вчепимо. Ні. Він, мабуть, десь лежить чи в Офісі президента, чи в якомусь іншому апараті. Можливо, ним хтось милується».

Він прийняв би запрошення, якби Офіс президента вирішив запросити його на вручення.

«Мені дійсно здається, що останніх шість років свого життя я провів не даремно. Якщо мені не дали би цей орден, я так само руки не заламував би. Але вже раз дали, то я прийшов би обов’язково. Тому що вже потім, тримаючи сивим дідом внуків на колінах, я давав би їм можливість цим орденом гратися. Так само, як я у віці 6, 8, 10, 12 років грався медалями та орденом свого діда Василя Михайловича Будасюка, який воював у Другу світову», – додав телеведучий.

Нагадаємо, 5 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення низки осіб державними нагородами України з нагоди Міжнародного дня волонтера. Загалом нагороди отримали 25 волонтерів, зокрема – орденами «За заслуги» III ступеня нагородили телеведучого Сергія Притулу та лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополю.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY