detector.media
24.05.2020 18:12
Тетяна Чорновол повідомила, що ДБР порушило проти неї ще одне кримінальне провадження
Тетяна Чорновол повідомила, що ДБР порушило проти неї ще одне кримінальне провадження
Начебто стосовно нагородної зброї.

Колишня журналістка та народна депутатка Тетяна Чорновол заявила, що Держбюро розслідувань займається розслідуванням щодо її автомата. Про це вона сказала в ефірі hromadske під час акції протесту «Руху опору капітуляції».

«Нещодавно я дізналась, що проти мене ще порушили справу, в якій зараз проводиться експертиза стосовно мого автомата. Я намагалась з'ясувати в чому суть, бо автомат легальний. Він нагородний, у нього є посвідчення, яке датоване 16 жовтня 2014 року. Зараз я з'ясувала, що мені інкримінують те, що цей автомат був захоплений у бою, отже, нелегальний», - розповіла Тетяна Чорновол.

Вона додала, що на акції протесту перебуває легально. У п'ятницю, 22 травня, суд дозволив Чорновол перебувати у Києві.

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

14 квітня ДБР допитало Тетяну Чорновол. У Держбюро сказали, що в ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів. Тетяна Чорновол пояснила, що відмовилася давати свідчення, щоб «вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію».

Того ж дня на судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу Тетяні Чорновол, захист колишньої журналістки заявив про відвід судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку. Відвід судді не задовольнили.

25 квітня суд змінив запобіжний захід Тетяні Чорновол на нічний домашній арешт.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY