detector.media
24.05.2020 13:48
Посольство РФ у США вимагає від Bloomberg вибачень за статтю про падіння рейтингу Путіна
Посольство РФ у США вимагає від Bloomberg вибачень за статтю про падіння рейтингу Путіна
У матеріалі Bloomberg посилається на дані опитувань соціологічної служби ВЦИОМ про довіру політикам. Згідно з проведеним у квітні опитуванням, про довіру Володимиру Путіну заявили 27% респондентів, це найнижчий показник за довгий час.

Про це пише «Радіо Свобода».

Інформацію, яку використали журналісти Bloomberg, можна знайти на сайті ВЦИОМ. Посольство Росії стверджує, що видання «продовжує демонструвати повну неповагу до своїх читачів», оскільки «реальний рівень довіри» Путіну, за даними цієї ж соціологічної служби, становить 67,9%.

Різниця в цифрах пояснюється тим, що опитуваним ставили різні запитання. На пряме запитання «Чи довіряєте ви Путіну?» позиитвно відповіли 67%, а от на прохання назвати політиків, яким довіряють, прізвище президент РФ назвали тільки 27%.

Раніше саме результати так званих «відкритих опитувань» ВЦИОМ публікував щотижня. Але після того, як рейтинг Путіна за цими опитуваннями став падати, їхня регулярна публікація припинилася.

Глава ВЦИОМ Валерій Федоров заявив, що рівень довіри до Путіна становить 67–68 відсотків, а його електоральний рейтинг зараз не вимірюють, тому що до виборів далеко, і «неясно, хто на них балотуватиметься».

За даними квітневого опитування іншої соціологічної служби, «Левада-центру», рейтинг схвалення діяльності Путіна серед росіян впав до історичного мінімуму - 59%.

Раніше посольство РФ у Вашингтоні розкритикувало агентство Bloomberg за статтю про кількість лікарняних ліжок у Росії, звинувативши ЗМІ у «відвертій брехні про заходи, що вживає російська влада в боротьбі з коронавірусною інфекцією». Після заяви дипвідомства в статтю Bloomberg внесли правки про зміну підписів в графіку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY