detector.media
23.05.2020 19:25
Заступник гендиректора ATR Муждабаєв заявив, що в Росії його «офіційно визнали терористом»
Заступник гендиректора ATR Муждабаєв заявив, що в Росії його «офіційно визнали терористом»
Айдер Муждабаєв повідомив, що російські слідчі порушили проти нього справу за статтею про виправдовування та пропаганду тероризму.

Про це заступник гендиректора каналу ATR написав у Twitter.

«Приймаю вітання! Тепер я, як і багато інших кримців і українців, офіційний терорист російської федерації. Дякую росіянам за таку нагороду, ціную, пишаюся», - написав Айдер Муждабаєв.

Також він оприлюднив свою позицію щодо цієї справи. Муждабаєв назвав справу «показовим переслідуванням за метою залякування кримських татар в окупованому РФ Криму», він заздалегідь відмовився від будь-якої участі у справі та висунув вимогу звільнити українських політв'язнів.

Раніше в анексованому Криму підконтрольний Росії «суд» почав розглядати кримінальну справу проти власника ATR Ленура Іслямова. Його звинувачують в «організації незаконного збройного формування, здійсненні диверсійних дій», а також по 6 епізодах статті 280 Кримінального кодексу Росії – «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії суд в Криму заарештував майно Іслямова на півострові. 21 грудня Наталія Поклонська, яка тоді була російським прокурором Криму, повідомила, що Іслямову пред'явлено заочне звинувачення в диверсії. Сам Іслямов назвав всі ці рішення нелегітимними.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY