detector.media
22.05.2020 16:14
Мар’яна П’єцух стала спецкореспонденткою «Громадського»
Мар’яна П’єцух стала спецкореспонденткою «Громадського»
Вона вже стрімила з акції на підтримку Сергія Стерненка та ставила запитання Володимиру Зеленському на пресконференції.

У травні журналістка Мар’яна П’єцух стала спеціальною кореспонденткою «Громадського» за напрямом «Політика і суспільство». Інформацію вона особисто підтвердила «Детектору медіа».

Найперше вона взяла для «Громадського» інтерв'ю в голови Українського інституту національної пам'яті Антоном Дробовичем. 18 травня журналістка провела свій перший стрім для «Громадського» з акції «Руки геть від Стерненка». А 20 травня представляла «Громадське» на пресконференції президента України Володимира Зеленського, де мала змогу поставити свої запитання.

За словами пані П’єцух, вона прийшла на «Громадське», бо «скучила за робочим драйвом, як і за драйвовим колективом». А крім того на «Громадському» може реалізувати свою потребу працювати як незалежна журналістка.

До приходу на «Громадське» протягом останнього року Мар’яна П’єцух співпрацювала з Центром прав людини Zmina, також була багаторічною позаштатною авторкою «Української правди». Протягом року у співпраці з «Інтерньюз» робила репортажі з Донбасу. У 2015-2016 роках працювала в проєкті соціальних розслідувань «Брат за брата» на каналі ZIK. У минулому також працювала у виданнях «Поступ», «Україна молода», «Новинар» видавництва KP Media.

У 2019 році журналістка стала лауреаткою конкурсу «Честь професії» у номінації «Найкращий матеріал з громадянською позицією» за серію статей в «Українській правді» «Серійна бездіяльність, або Особливості слідства у справі Гандзюк».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY