detector.media
21.05.2020 10:25
Багатьох незручних журналістів не акредитували на пресконференцію Зеленського – Сенцов
Багатьох незручних журналістів не акредитували на пресконференцію Зеленського – Сенцов
Режисер також порівняв пресконференцію Володимира Зеленського із пресконференціями президента РФ Володимира Путіна.

Український режисер, колишній політв’язень Олег Сенцов прокоментував пресконференцію президента України Володимира Зеленського, зазначивши, що багатьох незручних журналістів на неї не акредитували. Проте, на його думку, більшість незручних питань все ж таки поставили. Про це він написав 20 травня на своїй сторінці в Facebook.

«Це все походило на якесь петляння, яке потім переходило в суперечки з журналістами, і, нажаль, рівень цього спілкування знижував сам президент. За підсумком: ні суті, ні поваги, ні визнання помилок. Зате ми побачили, як насправді працює керівництво нашої країни: пресссекретар вказує, що робити гаранту, а той у складній ситуації просить Єрмака кому-небудь зателефонувати. Уявляю, що у них там відбувається, коли нема камер та свідків. Можна і надалі зі всього цього стебатися, але нам пропонують цей перфоманс на наступні 4 та, як сьогодні несподівано з’ясувалося, ще +5 бонусних років», – говорить режисер.

Він додав, що рівень пресконференції українського президента значно відрізняється від пресконференцій російського.

«Всі п’ять років ув’язнення у Росії я дивився пресконференції Путіна. Це був добре зрежисований театр пафосу та брехні, де єдиним цікавим персонажем був Цимбалюк (Роман, кореспондент агенції УНІАН в Росії – ДМ), який з року на рік запитував у головного актора, коли звільнять українських полонених. Сьогодні я мав нагоду побачити так би мовити місцеву постановку. Звісно, що вона дуже відрізнялась від московського шматка лакованого лайна, була більш демократичною та з претензією на щирість. Саме так, не справжньою щирістю, а лише претензією на неї сьогодні Володимир Зеленський зустрів журналістів», – вважає пан Сенцов.

Нагадаємо, пресконференція президента України Володимира Зеленського відбулася 20 травня. У зв’язку з карантином обмежили кількість представників медіа, які змогли взяти участь у заході. На пресконференцію акредитували близько 70 медіа. Серед них: іноземні видання – NBC, Bloomberg, BBC, DW, газета Wyborcza. Там були присутні й працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон.

Натмоість на захід не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) і «Настоящее время» – та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову.

Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила, що ЗМІ обирали за рейтингом та різними ідеологічними позиціями. 

Фото: Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY