detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
20.05.2020 12:56
Зеленський – журналістці NewsOne: Щоб допомогти бідним, власникам каналів треба витрачати кошти не на контент проти України
Зеленський – журналістці NewsOne: Щоб допомогти бідним, власникам каналів треба витрачати кошти не на контент проти України
Президент України Володимир Зеленський заявляє, що власники телеканалів витрачають 1 мільярд на контент, який лобіює їхні інтереси.

Про це він сказав 20 травня під час пресконференції, відповідаючи на запитання каналу NewsOne про те, коли завершиться епоха бідності.

Пан Зеленський зазначив, що йому потрібен 1 мільярд доларів, щоб допомогти бідним людям. І саме таку суму витрачають власники телеканалів на те, щоб робити контент (новини, політичні сюжети), який лобіює їхні інтереси та має вплив на політичну ситуацію в країні: «Це 1 мільярд – 1 мільярд 100 тисяч (ймовірно йдеться про 1 мільярд доларів - ДМ). Це не рекламні кошти. Вони з їхнього (власників каналу – ДМ) бізнесу. Тому, щоб допомогти бідним, власникам каналів треба витрачати кошти не на контент проти України чи проти влади. А на допомогу бідним людям. У ваших власників кошти є».

Нагадаємо, на пресконференцію Володимира Зеленського 20 травня  акредитували представників близько 70 медіа. Зокрема, присутні працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон.

На пресконференцію не акредитували знімальні групи щонайменше двох каналів – UMN (skrypin. ua) та «Настоящее время» – та журналістів п’яти видань: «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторку проєкту «Соромно» Яніну Соколову. 

Офіс президента анонсував, що у зв’язку з карантином кількість представників медіа, які зможуть взяти участь у заході, буде обмеженою.

Попередню пресконференцію (свою першу на посаді президента) Володимир Зеленський проводив 10 жовтня 2019 року. Тоді вона була в форматі пресмарафону. Президент відповідав на питання ЗМІ трохи більше 14 годин у гастрономічному просторі Kyiv Food Market.

Ілюстрація: скріншот

серед них Гордон та «канали Медведчука»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY