detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
18.05.2020 15:47
Комітет інформполітики проведе 20 травня виїзне засідання на «Укркінохроніці» та «Національній кінематеці»
Комітет інформполітики проведе 20 травня виїзне засідання на «Укркінохроніці» та «Національній кінематеці»
Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики вже двічі переносив виїзне засідання на державні кіностудії «Укркінохроніка» та «Національна кінематека».

20 травня 2020 року відбудеться виїзне засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики на території ДП «Укркінохроніка» та ДП «Національна кінематека України», незважаючи на прохання адвоката студії його перенести. Про це написав голова комітету Олександр Ткаченко на своїй сторінці у Facebook.

«20 травня мав провести виїзне засідання комітету на кіностудії "Укркінохроніка" з підстав багаторічного розкрадання майна двох державних кіностудій в Києві — "Національної кінематики" і "Укркінохроніки". Все йшло за планом, але на днях отримав "цікавого" листа від адвоката, яка представляє ДП "Укркінохроніка". У листі повідомляється, що провести виїзне засідання у приміщенні підприємства неможливо. Нову дату засідання призначити теж поки не можуть, апелюючи до карантину», – написав він.

На думку пана Ткаченка, керівництво кіностудії навмисно саботує проведення засідання комітету, ховаючись за спинами власних співробітників, бо приховують факти доведення студії до банкрутства.

«Бо так простіше приховати факти того, що студії доведені до банкрутства, борги за комунальні послуги накопичено, унікальний фільмфонд розкрадається, а частина майна відчужується під комерційну забудову через налагоджені схеми. Ніхто не сперечається, що відсутність нормального режиму роботи громадського транспорту позначається на організації роботи кіностудії, але зараз не йде мова про повернення до роботи всього персоналу. Тому, шановне керівництво УкрКіноХроніка, наш Комітет гуманітарної та інформаційної політики не змінює плани. 20 травня ми проведемо виїзне засідання на території кіностудії. Змушувати весь персонал приїздити на кіностудію не потрібно. Достатньо лише вас, її керівників. Знайти ключі, щоб відкрити кіностудію, ви ж зможете?», – зазначив голова комітету.

Нагадаємо, комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 2 березня 2020 року ухвалив рішення провести 16 березня о 12.00 виїзне засідання на території ДП «Укркінохроніка» та ДП «Національна кінематека України».

На сайті комітету зазначено, що виїзне засідання відбудеться 20 травня 2020 року о 15:00. Місця проведення: Київська студія хронікально-документальних фільмів «Укркінохроніка» вул. Коновальця, 18, ДП «Національна кінематека України» вул. Кіото, 27.

Нагадаємо, раніше виїзне засідання планувалося провести 4 березня 2020 року, але його перенесли у зв’язку з проведенням позачергового засідання парламенту.

Як писав «Детектор медіа», виїзне засідання вирішено провести через тривожну ситуацію, що там склалася, а саме земля віддана під забудову будівель, які не мають відношення до кіностудії.

Члени комітету обговорювали питання щодо можливого доведення до банкрутства «Укркінохроніки» та «Національної кінематеки України». Було прийнято рішення про проведення виїзного засідання, щоб вивчити ситуацію на місці. Також вирішено звернутися до мін’юсту, мінкульту, МВС, Фонду держмайна щодо надання інформації щодо доведення до банкрутства ДП «Укркінохроніка» та ДП «Національна кінематека України».

Комітет вирішив провести виїзне засідання на території підприємств «Укркінохроніка» та «Національна кінематека України», на яке запросити представників мінкульту, МВС, мін’юсту, Фонду держмайна, цих підприємств та ЗМІ.

Остаточне рішення комітет ухвалить після вивчення ситуації на місці та за наявності інформації щодо цього питання від центральних органів виконавчої влади.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY