detector.media
Софія Скиба
«Детектор медіа»
18.05.2020 13:38
Замість екснардепа Усова основним власником криворізького каналу «Перший міський» стала агрофірма
Замість екснардепа Усова основним власником криворізького каналу «Перший міський» стала агрофірма
Костянтин Усов був основним власником телеканалу з 12 квітня 2020 року.

Із 18 травня 2020 року «Перший міський телеканал. Кривий Ріг» на 51% належить ТОВ «АГРОСВІТ-КР», яке займається вирощуванням зернових культур. 

Агрофірма заснована на базі колишнього колгоспу «Радушний» й розташоване в смт. Радушне (передмістя Кривого Рогу). Нею керує Олег Неділько, який донині був відомий у медійних колах лише як директор сільгосппідприємства.

Ця фірма має землі та об’єкти нерухомості в Дніпропетровській області, із державними тендерами не працює. В уставний капітал ТОВ «АГРОСВІТ-КР» внесло 76 500 гривень, зміни відбулись 18 травня. 

У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначено, що кінцевими бенефіціарними власниками каналу в Кривому Розі стали Наталія Будченко і Сергій Литвиненко. Ці люди мають рівні долі у ТОВ «АГРОСВІТ-КР» (50 на 50), згідно даним аналітичної платформи Youcontrol. У статутний капітал медіа вони нічого не внесли.

У переліку засновників телеканалу «Перший міський» є й старі власники – Анатолій Федорчук та Катерина Полякова, які раніше володіли каналом. Вони не змінили розмір внеску в статутний капітал – по 36 750 гривень від кожної особи.

Також на телеканалі змінився директор, ним став старт-продюсер каналу одесит Дмитро Птяшко.

Крім того, 18 травня колектив телеканалу «Перший міський Кривий Ріг» вийшов із двомісячного карантину.

Нагадаємо, із вересня 2019 року каналом керувала помічниця народного депутата восьмого скликання від фракції «Блок Петра Порошенка» Юлія Баняс, сам Костянтин Усов у квітні 2020 року став мажоритарним власником каналу. Також 18 лютого 2020 року він став кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Радіо Кривбас».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY