detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
18.05.2020 11:20
«Свобода слова Савіка Шустера» відверто спрацювала в інтересах Ахметова – моніторинг
«Свобода слова Савіка Шустера» відверто спрацювала в інтересах Ахметова – моніторинг
Про енергетику на токшоу каналу «Україна» говорили ті, хто захищає бізнес-інтереси власника каналу, а опонента не пустили до студії.

Обговорення теми «зеленого тарифу» на електроенергію в програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на каналі «Україна» 15 травня було організовано так, аби просувати тези, вигідні бізнесу власника каналу Ріната Ахметова. Слово здебільшого отримували спікери, як лобіюють рішення, вигідні Ахметову, а їхнього запеклого опонента – нардепа Олександра Дубинського – не пустили до студії. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу за 11—15 травня 2020 року.

Автори програми не лише захищали «зелену» енергетику, але й намагався дискредитувати атомну енергетику, у вісім разів дешевшу за «зелену». Зокрема, аудиторії показали сюжет про жахи Чорнобилю і запитали, чи хочуть вони, щоб атомні електростанції почали закриватися. Втім жодним словом не обмовилися про те, що якщо вже говорити про екологічну загрозу, то атомна енергетика ледь не найменше забруднює довкілля, а найбільшими забруднювачами в Україні є теплові електростанції з корпорації Ріната Ахметова.

На захист зеленої енергетики виступили виконувачка обов’язків міністра енергетики Ольга Буславець, яку деякі медіа називають близькою до Ахметова; колишній прем’єр Арсеній Яценюк, якого віддавна піарить канал «Україна», а також ще один колишній прем’єр Володимир Гройсман. Натомість на захист атомної енергетики висловились один із лідерів «Опозиційної платформи – За життя» Юрій Бойко та лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Натомість народного депутата від «Слуги народу» Олександра Дубинського не пустили до студії, хоча у студії було вільне місце, зарезервоване для народного депутата Андрія Геруса. Ведучий програми Савік Шустер стверджує, що Дубинський мав включитись в ефір відеозв’язком, але натомість влаштував «провокацію».

Більше про провокації, маніпуляції та тенденції у політичних токшоу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: news.bigmir.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY