detector.media
16.05.2020 18:30
Колишні працівники hromadske запустили на Суспільному документальний мінісеріал «На варті»
Колишні працівники hromadske запустили на Суспільному документальний мінісеріал «На варті»
Проєкт розповідає про людей тих професій, які залишаються на варті під час карантину.

Це розповіла в коментарі «Детектору медіа» режисерка Анна Цигима.

«Проєкт "На варті" - це документальний мінісеріал, який потім виросте в повнометражний документальний фільм. Він про професії, які залишаються на варті під час карантину. Ми вже зняли першу серію про лікарку. Також над проєктом працюють Олена Зашко та Сергій Захарченко, які теж пішли з hromadske», - зазначила вона.

За словами режисерки, на Суспільному вона та команда проєкту не працевлаштовувались.

«Ми взяли грант у Посольства США, робимо проєкт та віддаємо його на Суспільне», - додала пані Анна.

Як зазначає сайт Суспільного, над серіалом журналісти працюють під керівництвом Наталії Гуменюк, яка теж у цьому році покинула hromadske. Проєкт складатиметься з семи випусків.

«Поки всі сидять на карантині — ми показуємо реальних людей, які не могли собі дозволити просто бути вдома, а працювали для того, щоб країна пережила карантин. Їхні професії виявилися дуже важливими — це лікарка-інфекціоністка, продавчиня в супермаркеті, листоноша, який розносить карантинну тисячу, поліцейський у маленькому містечку, священник, кур’єр та будівельниця. Це люди, які нас підтримали під час карантину, насправді весь час ризикуючи, і ми хочемо розповісти про них», - розповіла Наталя Гуменюк.  

Документальний серіал виходитиме на «UA: Перший» з 18 травня о 15:30 щодня по буднях. Перший епізод можна подивитись на фейсбук-сторінці Суспільного.

Нагадаємо, що Анна Цигима та ще низка працівників пішли з hromadske через переформатування його роботи. До цього з hromadske звільнилась головна редакторка Ангеліна Карякіна, через це пішла й Наталя Гуменюк.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY