detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
12.05.2020 11:56
У токшоу «1+1» влаштували «теплу ванну» противникам медреформи — моніторинг
У токшоу «1+1» влаштували «теплу ванну» противникам медреформи — моніторинг
Ведуча «Права на владу» Наталія Мосейчук виступила адвокаткою Бориса Тодурова та атакувала його опонентів.

Дискусія про зупинення медичної реформи в ефірі токшоу «Право на владу» телеканалу «1+1» перетворилась на бенефіс прибічників влади, зокрема директора Інституту серця Бориса Тодурова. Ведуча Наталя Мосейчук допомагала критикам медреформи та атакувала учасників шоу, які критикували її перегляд. Про це йдеться в моніторингу політичних токшоу українських телеканалів за 4—8 травня.

Коли Борис Тодуров обурився зарплатнею голови Національної служби здоров’я, народна депутатка від партії «Голос» та заступниці міністерки охорони здоров’я у 2018—2019 роках Ольга Стефанишина нагадала лікареві його декларацію з 8 мільйонами гривень. Спочатку на захист Тодурова виступив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, потім — інфекціоністка Ольга Голубовська, але найбільш емоційною виявилась ведуча. Наталія Мосейчук запитала депутатку, «скільки він має заробляти, якщо він тримає серце вашої мами в руках?» А на відповідь Стефанишиної, що це «маніпуляція», вигукнула: «Яка нафіг маніпуляція?» і «Якщо, не дай Боже, з вашими родичами щось станеться, ви в кого захочете оперуватися? У Тодурова».

Також ведуча звернулась до Тодурова з фразою «Борис Михайлович, ви чудово розумієте, що у вас золоті руки», а потім перепросила його за те, що мусив вислуховувати критику опонентів. Важливий бекґраунд про корупційні скандали, пов’язані з Тодуровим та його інститутом, залишився за кадром.

Коли Ольга Стефанишина намагалася ставити запитання міністрові охорони здоров’я, ведуча фактично відповідала їй замість Максима Степанова, закликала «не ображати» міністра та сказала, що «ви всі просто забрехалися». Протягом програми ведуча не раз дозволяла міністрові втікати від прямих запитань опонентів, натомість із ними поводилась суворо.

Більше про тенденції та маніпуляції в політичних токшоу читайте в огляді Ярослава Зубченка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY