detector.media
10.05.2020 18:26
УПЦ МП жаліється, що ЗМІ занадто багато уваги приділяють захворілим у Києво-Печерській лаврі
УПЦ МП жаліється, що ЗМІ занадто багато уваги приділяють захворілим у Києво-Печерській лаврі
«Штучно створюється проблема», - вважають в Українській православній церкві Московського патріархату.

Про це повідомляє пресслужба на сторінці у Facebook.

«В УПЦ звернули увагу на дивну "статистику" У ЗМІ, ніби всі хворі на коронавірус кияни - лаврські ченці. Створюється враження, що в "статистику" щодо захворювання СОVID-19 в столиці входять виключно церковні ієрархи і ченці Києво-Печерської лаври, в той час як відомо, що вірус не вражає представників якоїсь певної конфесії чи поглядів - люди хворіють однаково», - йдеться в повідомленні.

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній заявив на брифінгу 9 травня, що ЗМІ штучно створюють проблему.

«Чомусь акцент робиться на УПЦ, штучно створюється проблема, і враження, що деякі просто чекали, коли це станеться, щоб ще раз накинутися на нашу церкву. Ми бачимо, що вмирають люди різні. І вчені, і представники інших конфесій. На жаль, померли і кілька ченців Києво-Печерської лаври. Однак в деяких ЗМІ постійно робиться на цьому особливий акцент», - вважає він.

Зазначимо, що під час Великодніх свят українські ЗМІ транслювали заклики Православної церкви України та Греко-католицької церкви України до вірян залишатись вдома та не відвітувати храми. Водночас УПЦ МП не робила подібних заяв.

При цьому на Великдень було зафіксовано масові порушення карантину, наприклад, у Донецькій області, саме в храмі УПЦ МП. Це відбулось на тлі того, що в Києво-Печерській лаврі (УПЦ МП) на той момент вже виявили близько сотні захворілих на коронавірус. Водночас в інших конфесіях також були порушення, проте висвітлювалися не так активно.

Як зафіксував моніторинг «Детектора медіа», кілька центральних телеканалів у новинах упереджено висвітлили спалах захворювання в монастирях Московського патріархату та дії керівництва цієї церкви. У глядачів могло скластися враження, що порушники карантинних обмежень — лише священики та віряни МП.

Також у новинах говорили про поширення коронавірусної хвороби серед служителів Києво-Печерської лаври, але мало цікавились тестуванням на коронавірус серед священиків інших конфесій.

Додамо, що на захворюваність саме в Києво-Печерській лаврі звертає увагу під час щоденних брифингів щодо ситуації із коронавірусом міський голова столиці Віталій Кличко. Серед захворілих він окремо говорить про кількість дітей, медиків та кількість випадків зараження в Лаврі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY