detector.media
08.05.2020 14:58
NewsOne покаже спецпроєкт про «святкування 9 травня»
NewsOne покаже спецпроєкт про «святкування 9 травня»
Після спецроєкту канал покаже концерт, у якому «заспівають народні депутати, відомі телеведучі та заслужені артисти України».

9 травня телеканал NewsOne покаже спецпроєкт до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Пресслужба каналу повідомила, що спецпроєкт називатиметься «Україна пам'ятає», його ведучими стануть В'ячеслава Піховшек та Тамара Горецька.

Нагадаємо, карантинні обмеження, які діють в Україні до 22 травня, забороняють будь-які масові заходи. 3 березня тоді ще міністр закордонних справ, нині віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив, що Україна не святкуватиме День Перемоги: «Ми, як і весь європейський континент, через 75 років, готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного пробачити».

Із 2014 року Україна відмовилася від радянського формату святкування Дня перемоги. Відтепер увага акцентується на вшануванні пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства. Радянський культ війни, важливим інструментом якого був День перемоги, переведено в традицію пам’яті про солдат, які загинули за свою батьківщину, нагадування суспільству про внесок України у перемогу над нацизмом та наголосу на тому, що війна – це лихо, яке руйнує долі звичайних людей, економіку і культуру країн. Відтоді 8 травня в Україні вшановується День пам'яті і примирення, а 9 травня — перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Український інститут національної пам'яті у 2016 році розробив інформаційні матеріали для ЗМІ з відзначення цих дат. Зокрема телеканалам варто показувати документальні фільми та не поширювати радянський та російський пропагандистський контент. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY