detector.media
07.05.2020 11:30
З Білорусі вислали кореспондента «Первого канала», який робив репортажі про COVID-19
З Білорусі вислали кореспондента «Первого канала», який робив репортажі про COVID-19
Олексій Кручинін може повернутися назад «у будь-який момент», адже йому не заборонили в’їзд.

Міністерство закордонних справ Білорусі 6 травня позбавило акредитації знімальну групу російського «Первого канала» – кореспондента Олексія Кручиніна та оператора Сергія Панасюка (він громадянин Білорусі). 7 травня кореспондента видворили з країни. Про це повідомляє Tut.by.

Прессекретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз не назвав причину позбавлення акредитації.

«Можливо, це пов'язано з низкою репортажів, випущених Кручиніним за останні місяці, у яких він розповідає про ситуацію з поширенням COVID-19 в Білорусі. Останній вийшов 6 травня вранці. У ньому Кручинін розповів про різке зростання кількості заражених коронавірусом і летальних випадків в Стовбцях», – йдеться в повідомленні.

Олексій Кручинін 7 травня сказав, що він вже знаходиться на території Росії. «Мене вислали, зараз вже перебуваю на території Росії. Таке рішення прийняла Комісія МЗС, і мені, як громадянину Росії, наказали покинути Білорусь до півночі 6 травня. Жодних офіційних листів і постанов з цього приводу я на руки не отримав, але мені їх і не планували вручати, наскільки я зрозумів», – розповів він.

Кореспондент уточнив, що позначок в паспорт про заборону на в'їзд до Білорусі йому не робили, тому він може в'їхати в країну «в будь-який момент».

Як повідомляє «Медуза», на «Первом канале» сказали, що вважають дії білоруської влади – «абсолютно безпідставними».

Tut.by пише, що раніше МЗС Білорусі вже критикувало сюжети каналу про коронавірус в країні.

Нагадаємо, 10 травня 2019 року Білорусь без судового рішення видворила до Росії інгушського блогера, керівника громадської організації «Вибір Інгушетії» Ісмаїла Нальгіева.

Фото: Tut.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY