detector.media
07.05.2020 10:43
До 11 травня – реєстрація на конкурс стипендій на створення матеріалів про вимушених переселенців
ГО «Інтерньюз-Україна» оголосив конкурс стипендій на створення матеріалів про досвід вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій України. Сума стипендії – 3000 гривень. Реєстрація триватиме до 11 травня.

Про це повідомляється на сайті «Інтерньюз-Україна».

У конкурсі можуть брати участь представники медіа (друковані, онлайн та телевізійні), окрім комунальних медіа, та незалежні журналісти (за наявності домовленості з медіаресурсом про майбутнє розміщення матеріалу). Умовою отримання стипендії є гарантія розміщення вироблених матеріалів в медіа. Відбір учасників здійснюватиме Конкурсна комісія (незалежні експерти), яка також надаватиме консультаційну підтримку відібраним учасниками під час виробництва матеріалів. Перевагою буде використання мультимедійних інструментів та інноваційних підходів: фото, відео, інфографіка, лонгрід, журналістика рішень тощо.

«Від початку російської агресії близько 1,5 млн українців вимушено залишили власні домівки та розпочали #ЖиттяСпочатку в інших регіонах України. Для того, щоб подолати стереотипи стосовно внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та сприяти порозумінню між усіма українцями, ми створили інтерактивну інсталяцію "Вмісти своє життя у валізу". Через карантинні обмеження виставка призупинила свій тур містами України», – йдеться в повідомленні.

Журналістів пропонують підготувати матеріал про переселенців на одну із тем (можна запропонувати власні ідеї):

Реєстрація: подати заявку необхідно до 11 травня за посиланням. У заявці можна запропонувати до трьох ідей, одна з яких може бути обрана та профінансована. Учасникам, які успішно пройдуть відбір, прийде підтвердження на електронну пошту до 12 травня. Матеріали мають бути виготовлені та опубліковані до 24 травня.

Додаткова інформація: координатор програми Артур Кадельник, +380950217375, akadelnyk@internews.ua.

Ініціатива втілюється ГО «Інтерньюз-Україна» за кошти Чорноморського фонду регіонального співробітництва Німецького фонду Маршалла (BST). Проєкт «Вмісти життя у валізу» має на меті сприяти подоланню стереотипів та упереджень, що існують стосовно ВПО, а також поглибити взаєморозуміння між переселенцями та жителями великих мирних міст України. Інтерактивна інсталяція про вимушене #ЖиттяСпочатку з травня по липень 2019 року почергово працювала у Києві, Львові та Одесі. У 2020 році виставка мала побувати у Запоріжжі та Харкові, проте через коронавірус та заборону на публічні заходи трансформувалася у медіакампанію зі стипендіями для висвітлення цієї теми в українських медіа. Детальніше про проєкт тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY