detector.media
06.05.2020 21:13
Держдеп вважає, що «1+1» у матеріалі про «американські біолабораторії» повторив фейк РФ
Держдеп вважає, що «1+1» у матеріалі про «американські біолабораторії» повторив фейк РФ
Водночас на урядовому рівні це питання піднимати не будуть, тому що канал приватний.

Про це 6 травня заявив високопосадовець Держдепартаменту США Джордж Кент, який відповідає за відносини з Україною, під час онлайн-дискусії «Зміцнення відносин США зі Східною Європою під час пандемії», передає «Європейська правда».

За словами Джорджа Кента, історію з нібито «американськими біолабораторіями» в Україні «у гру ввів» Віктор Медвечук, якого посадовець назвав «улюбленим українцем Путіна».

«Український телеканал "1+1", власником якого є олігарх Коломойський, повторив російську дезінформацію, яка стосувалась лабораторій», - прокоментував Джордж Кент показ телесюжету.

За його словами, «коли приватний телеканал повторює брехню, це свідчить про брак журналістської цілісності».

«Я думаю, кожен повинен спитати у них (про відповідальність - ред.), але це не те питання, яке США підніматимуть на урядовому рівні, це приватне медіа. І це підкреслює важливість мати активне незалежне розслідувальне медіа - у кожній країні», - резюмував він.

Нагадаємо, 27 квітня телеканал «1+1» в своєму проєкті «Секретні матеріали» розповів, що в Україні «секретно» працюють біологічні лабораторії США, які нібито можуть бути причетні до розробки бактеріологічної зброї і спалахів підозрілих хвороб.

До цього, 15 квітня, на сайті партії «Опозиційна платформа - За життя» з'явилося звернення Віктора Медведчука до президента і керівників МОЗ, СБУ і прем'єр-міністра, в якому стверджувалося, що в «Україні діють 15 військових біолабораторій».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY