detector.media
06.05.2020 18:48
Уряд повідомив, що розблокував фінансування каналу ATR
Уряд повідомив, що розблокував фінансування каналу ATR
6 травня Кабмін вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виробництва та трансляції телерадіопрограм для державних потреб, збирання, оброблення та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, фінансової підтримки системи державного іномовлення України.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Згідно з ухваленим документом, кошти підуть на оплату послуг супутникового зв’язку, оренду телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

За словами т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Світлани Фоменко, постанова уряду створить правові передумови для подальшого фінансування телеканалу AТR.

Нагадаємо, що державні відомства у 2020 році погодили державну підтримку каналу ATR лише за умови проходження тендерних процедур, але канал не готовий був їх проходити. В інтерв'ю «Детектору медіа» генеральний директор ATR Ленур Іслямов пояснив, чому ATR не готовий до процедур держзакупівель.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

13 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету на 2020 рік. Закон передбачає, що в 2020 році норми про держзакупівлі не торкнуться фінансування ATR. Станом на 28 квітня канал не отримав фінансування та повідомляв, що може закритися у травні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY