detector.media
06.05.2020 11:32
У Румунії заблокували доступ до «православних сайтів», які поширювали фейки про COVID-19
У Румунії заблокували доступ до «православних сайтів», які поширювали фейки про COVID-19
Національний орган з управління і регулювання в сфері комунікацій Румунії (ANCOM) заблокував доступ до двох «православних сайтів» – ortodox.info.ro та pravos.info.ro, які поширювали фейки, дезінформацію та теорії змови про пандемію COVID-19.

Про це 6 травня в Facebook повідомляє сторінка «Балканський оглядач» з посиланням на румунський сайт Hotnews.ro.

За даними урядової Групи стратегічних комунікацій, ці ресурси проводили дезінформаційну кампанію, поширюючи статі з панічними заголовками та брехливим змістом. Наприклад: «Готується винищення пенсіонерів у концтаборах», «Штрафи за порушення карантинних обмежень незаконні і призначені лише для залякування. Після надзвичайного періоду їх скасують» тощо.

Інтернет-провайдерів зобов’язали заблокувати доступ до цих сайтів, інакше їм загрожує штраф від 2000 до 14500 євро.

Нагагдаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 27 квітня звинуватив Китай та Росію в поширенні дезінформації про протидію пандемії коронавірусної інфекції. Раніше Пентагон, окремі американські чиновники та структури ЄС також звинуватили Росію та Китай у поширення дезінформації. Крім того, у доповіді відділу стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх дій йдеться, що теорії змови про коронавірус просувають в інтернеті Росія та Китай

Фото: Балканський оглядач / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY