detector.media
03.05.2020 10:38
У Харкові побили журналіста, який фіксував на відео порушення карантину
У Харкові побили журналіста, який фіксував на відео порушення карантину
Харківського журналіста «Інформбюро» Микиту Книша побили ввечері 1 травня після того, як він викликав поліцію на місце масового порушення карантину молоддю.

Про це він розповів у Facebook.

«Сьогодні мене побили біля мого будинку. Побили за те, що знімав сюжет про порушення режиму самоізоляції. Я знімав сюжет про порушення умов карантину. Недалеко від мого будинку під парковкою ТРЦ "Мега Антошка" регулярно збирається "золота молодь", які відкривають багажники своїх автомобілів, курять кальяни, тусять, ця вся тусовка іноді триває до 3-4 ранку. Повертаючись додому, я знімав невеликий сюжет, викликав поліцію, щоб подивитися на її реакцію, чи будуть вони когось штрафувати, може бути, попереджати, може бути, профілактувати», - розповів Микита Книш.

На опубліковано ним відео чутно, як журналіст запитує патрульних, чи не вважають вони це зібрання молоді порушенням карантину, на що отримав відповідь: «50 на 50».

«Люди відпочивають. Постанова Кабміну - це ж рекомендація. Рекомендовано не збиратися, рекомендовано носити маски. Рекомендовано перебувати вдома, ви зрозуміли?» - відповів йому поліцейський.

Коли машина па трульних від'їхала - на журналіста одразу ж напали.

«Рівно через 5-15 секунд після того, як копи покинули місце події, на мене напали, відібрали телефон, рюкзак з ноутбуком. Людина, який відібрав у мене телефон, відразу його викинув. Рюкзак і інші мої речі забрали. Я викликав ще раз 102. Цього разу приїхала дійсно оперативно-слідча група. Зафіксували. Я зняв побої: особа постраждала трошки, пару синців на тілі. Не сказати, що я сильно засмучений або побитий, переживу. Глобально ця історія показує, що карантин - це цілковита профанація, ніхто нікого не карає», - розповів Книш.

(На відео присутня ненормативна лексика)

У поліції Харківської області повідомили, що відкрили провадження за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста) КК України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Рюкзак з речами потерпілого знайшли недалеко від місця події, причетні особи встановлюються.

Нагадаємо, раніше поліцейські напали на журналіста Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір щодо протестів підприємців під Кабміном. Йому пошкодили техніку та завдали телесних ушкоджень. Водночас провадження порушили не за статтею про перешкоджання журналісту.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY