detector.media
02.05.2020 18:25
Євросоюз стурбований, що держави використовують пандемію як привід для обмеження свободи преси
Євросоюз стурбований, що держави використовують пандемію як привід для обмеження свободи преси
Журналісти повинні мати можливість працювати без перешкод, заявив від імені ЄС його високий представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель з нагоди Всесвітнього дня свободи друку.

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«Свобода преси зараз, мабуть, важлива як ніколи, будучи фундаментом демократії, процвітаючої тільки там, де громадяни отримують достовірну інформацію і можуть робити поінформований вибір. Журналісти допомагають виявляти дезінформацію і протистояти їй», - зазначив Жозеп Боррель.

Він наголосив, що в багатьох країнах у зв'язку з COVID-19 вводяться законодавчі обмеження, які обмежують свободу вираження поглядів та свободу преси, журналісти стають жертвами кампаній з дискредитації, фінансового тиску, нападок з боку влади і ангажованих ЗМІ, часто змушені вдаватися до самоцензури. Крім того, вони піддаються переслідуванням, арештам і ув'язненням. Багато хто загинув, виконуючи свою роботу, додав Боррель.

«Європейський союз веде боротьбу з наслідками пандемії в сферах охорони здоров'я, прав людини і соціально-економічній сфері, в тому числі медійної, як всередині своїх кордонів, так і за їх межами», - йдеться в його заяві.

Зазначається, що ЄС веде веде боротьбу з наслідками пандемії у тому числі в медійній сфері. Серед напрямків - заохочення надійних джерел інформації, розвінчання фейків і видалення протизаконного контенту.

Раніше програма House of Europe («Дім Європи») впровадила пакет заходів для допомоги представникам культури та креативних індустрій України в подоланні кризи, спричиненої пандемією COVID-19.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY