detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
01.05.2020 18:20
Половина телеканалів передчасно підбила підсумки року Зеленського – моніторинг
Половина телеканалів передчасно підбила підсумки року Зеленського – моніторинг
«Україна» акцентувала лише на доброму, а 5 канал — переважно на провалах.

21 квітня кілька телеканалів підбили підсумки року президентства Володимира Зеленського. Хоча другий тур виборів відбувся 21 квітня, присягнув і став президентом Зеленський 20 травня, тож насправді рік ще не минув. Але ті канали, що підбивали підсумки року, робили це в дуже різний, навіть протилежний спосіб. Про це йдеться в підсумках моніторингу телевізійних новин за 20-26 квітня 2020 року.

На ICTV та Суспільному «UA: Першому» в сюжетах про річницю згадали успіхи та невдачі президента Зеленського за рік. «Факти» ICTV просто озвучили здобутки та промахи у півтора хвилинній начитці з посиланням на висновки неназваних експертів. На завершення нагадали фрагмент переможної промови Зеленського річної давнини, де він дякував за довіру і обіцяв: «Ніколи не підведу вас всіх». На «UA: Першому» згадали обіцянки президента та порівняли їх із реальністю.

На «Україні» та 5 каналі сюжети вийшли геть протилежні за настроями. На «Україні» вустами політ коментаторів Володимира Фесенка та Андрія Золотарьова, економіста Олега Устенка озвучили інформацію про позитивні досягнення Зеленського, серед яких повернення полонених і перезапуск нормандського формату, земельну реформу, кадровий калейдоскоп – заміняє чиновників, які проштрафилися. А на 5 каналі хоч і згадали про досягнення, але зосередилися на негативі — нагадали і про конфузи під час виборів, і про зниження рейтингу довіри до президента. Більше читайте в матеріалі Зої Красовської

Водночас, зауважує авторка огляду, кількість особистого піару нового президента в новинах відчутно менша, ніж була в його попередника. Докладніше про зміни в теленовинах за часів Зеленського читайте тут.

Фото: Цензор.нет

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY