detector.media
30.04.2020 18:44
УПЦ МП просить СБУ закрити редакцію газети «Молодий буковинець» на карантин
УПЦ МП просить СБУ закрити редакцію газети «Молодий буковинець» на карантин
Чернівецько-Буковинська Консисторія УПЦ МП звернулася до Служби безпеки України із відповідним листом.

Про це повідомляється на сайті видання.

Напередодні інтернет-портал передрукував інформацію сайту «Релігійна правда», що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще ряду священнослужителів нібито є пневмонія.

Кореспондент сайту звернувся до єпархії у соцмережі з проханням прокоментувавти цю інформацію, однак відповіді не отримав.

Натомість секретар Консисторії архімандрит Никита прийшов до редакції газети «МБ», де, як повідомляють журналісти, «демонстративно кашляв на працівників» і «поводився нахабно». Все це він знімав на відео.

Потім він надіслав начальнику Чернівецького обласного управління СБУ листа з проханням закрити редакію газети на карантин. У листі він зазначив, що «контактував з головним редактором та іншими особами», при цьому «жалкує і розкаюється у своєму вчинку» та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.

Архімандрит закликав керівництво СБУ направити до редакції газети «представників відповідних санітарних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції», а при потребі «провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин».

Колектив «Молодого буковинця» вважає такі вчинки архімандрита Никити неприпустимими.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY