detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
30.04.2020 17:40
У День пам'яті та примирення «Прямий», «Еспресо» та 5 канал проведуть марафон «Мир і війна»
У День пам'яті та примирення «Прямий», «Еспресо» та 5 канал проведуть марафон «Мир і війна»
До 75-річчя завершення Другої світової війни в Європі, 8 травня, Прямий канал, «Еспресо» та 5 канал покажуть спільний проєкт – марафон «Мир і війна». Він триватиме з 10:00 до 21:30. Про це «Детектору медіа» повідомила шефредакторка ток-шоу «Прямий» Таміла Домалевська.

Ведучими марафону стануть Марія Гурська, Олександр Зінченко, Христина Яцків, Володимир Єрмоленко, Віталій Гайдукевич, Тетяна Огаркова, Світлана Орловська й Тарас Березовець.

Проєкт організовують Український ПЕН та Національний університет «Києво-Могилянська Академія». «Мета телемарафону – представити сучасний європейський погляд на Другу світову війну, а також попередити про нову загрозу для миру в Європі. Тому паралельно з історичною рефлексією ітиметься й про теперішні виклики: про нову війну, перед якою постала Україна, умови для досягнення миру, боротьбу з пандемією й супровідне призупинення громадянських свобод та обмеження прав людини», – йдеться в повідомленні.

Учасниками телемарафону стануть: Ярослав Грицак, Рафал Внук, Емануеліс Зінґеріс, Олена Стяжкіна, Сергій Плохій, Мустафа Джемілєв, Станіслав Асєєв, Йосиф Зісельс, Адам Міхнік, Мирослав Маринович, Галина Акерман, Вікторія Амеліна, Леонід Фінберг, Оля Гнатюк, Сергій Лозниця,Тамара Горіха Зерня (Дуда), Марюс Івашкавічус, Ахтем Сеітаблаєв, Ірина Цілик, Андерс Фоґ Расмуссен, Карл Шльоґель, Дональд Туск, Курт Волкер, Петро Порошенко.

«Українські та світові інтелектуали у прямому ефірі розмовлятимуть про сучасні погляди на Другу світову війну, демократію й тоталітаризм, пам’ять про війну та виклики для Європи сьогодні. Якою є роль наративу про Другу світову війну в поширенні демократичних цінностей? Як події 1939-1945 років можуть стати уроком для нинішнього світу, що бореться із пандемією коронавірусу і протистоїть новим воєнним викликам? Чому тоталітаризм і диктатура за жодних обставин не можуть бути порятунком для людства? Ґрунтовний аналіз, відкриті архіви й вільна дискусія – шлях до пошуку відповідей на ці питання та осмислення подій Другої світової війни», – зазначається в описі.

Відкриття телемарафону відбудеться о 10:00:

Канали ще ведуть перемовини щодо проведення марафону, тому можливі деякі зміни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY