detector.media
29.04.2020 12:24
Узбекистан звинуватив російські ЗМІ в пропаганді та провокаціях через висвітлення законопроєкту про мову
Узбекистан звинуватив російські ЗМІ в пропаганді та провокаціях через висвітлення законопроєкту про мову
Міністерство юстиції Узбекистану розкритикувало низку російських ЗМІ, звинувативши їх у пропаганді та провокаціях через «неправильне висвітлення» законопроєкту щодо державної (узбецької) мови і використання цієї мови чиновниками країни.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Законопроєкт доповнює статтю 42 Кодексу про адміністративну відповідальність Узбекистану: він недавно був винесений на обговорення Міністерством юстиції. Якщо закон ухвалять, штрафи для посадових осіб в Узбекистані за невикористання узбецької мови в діловодстві можуть скласти від 446 тисяч до 1,1 мільйона сумів (44-108 доларів).

«У цій ситуації російські пропагандистські сайти почали провокувати. Російський Regnum повідомив, що "в Узбекистані запровадять штрафи за використання російської мови в держорганах". Місцевий сайт Vesti.uz заявив, що "Узбекистан має намір накласти штрафи за мову Пушкіна". Ви відчуваєте різницю? Уряд закликає державні органи "поважати узбецьку мову", в той час як пропагандисти пишуть, що в Узбекистані "намагаються оштрафувати за російську мову"», – заявила 28 квітня прессекретарка Мін’юсту Севара Урінбаєва.  

Нагадаємо, в Італію прибули кілька російських військових літаків з військовими медиками – фахівцями по боротьбі з епідеміями, а також технікою для дезінфекції. Після прибуття літаків до Італії в низці проросійських ЗМІ, блогах і Telegram-каналах з'явилися повідомлення про те, що Польща не пропустила їх через свій повітряний простір. Зокрема, про це написала «Комсомольская правда».

Посольство Польщі в Москві заперечило інформацію російських медіа та політиків про те, що польська влада нібито не погодилася пропустити військові літаки РФ з гуманітарною допомогою для Італії. Дипуставнова назвала ці заяви дезінформаційними діями.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY