detector.media
28.04.2020 14:55
Financial Times відсторонило від роботи журналіста, якого звинуватили в підслуховуванні нарад інших видань в Zoom
Financial Times відсторонило від роботи журналіста, якого звинуватили в підслуховуванні нарад інших видань в Zoom
Британська газета Financial Times відсторонила від роботи та розпочала розслідування щодо журналіста Марка Ді Стефано, якого звинуватили в підслуховуванні конфіденційних зустрічей конкурентних медіа.

Про це пише The Guardian.

Британське видання The Independent 27 квітня опублікувало матеріал, у якому звинуватило репортера Марка Ді Стефано в прослуховуванні в Zoom відеоконференцій журналістів The Independent і Evening Standard, на яких редактори та керівники повідомляли працівникам про скорочення зарплат та інші зміни. Журналіст оприлюднив ці дані на сайті Financial Times та в своєму Twitter.

Головний редактор The Independent Крістіан Броутон вважає присутність стороннього журналіста на онлайн-зустрічах «необґрунтованим вторгненням та порушенням конфіденційності». Речник Evening Standard назвав дії репортера «неприпустимими». FT відмовилося від коментарів.

Як писав ДМ, медіагрупи Financial Times, Guardian і Telegraph скоротили витрати на зарплати для своїх топменеджерів та редакторів, оскільки під час кризи впали продажі реклами та друку. Медіагрупи також відправили в оплачувану відпустку працівників, які не працюють безпосередньо в редакції. 

Дослідницька група Enders Analysis попередила, що британська новинна галузь цього року може втратити до 330 млн фунтів доходів від реклами, що становить приблизно 30% від загальної річної суми.

Нагадаємо, сервіс для відеоконференцій Zoom посів перше місце серед додатків в українських Play Market і App Store

На фото Марк Ді Стефано

Фото: Financial Times

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY