detector.media
27.04.2020 18:51
Українська короткометражка «Нічний Швидкий» отримала нагороду в Канаді
Українська короткометражка «Нічний Швидкий» отримала нагороду в Канаді
Чорна комедія Оксани та Марини Артеменко стала найкращим короткометражним фільмом місяця на Cinematography Awards.

Про це творці фільму повідомили 25 квітня у Facebook.

«Кращі новини цього суботнього вечора. Наш "Нічний Швидкий" став кращий короткометражним фільмом місяця на Cinematography Awards в Канаді», - йдеться в повідомленні.

У коментарі проєкту «Нове українське кіно» со-режисерка фільму Оксана Артеменко розповіла про подальші фестивальні плани.

«Це лише перший крок, тепер ми позмагаємось за головну нагороду фестивалю серед решти 12 короткометражних фільмів, які також стали/стануть переможцями місяця. Це перша міжнародна нагорода фільму. Взагалі, міжнародна прем’єра мала відбутись в Румунії на фестивалі ClujShorts, але через карантин фестиваль перенесли», – сказала вона.

За словами режисерки, зараз вони шукають можливість зробити з «Нічного Швидкого» повний метр.

Дія стрічки відбувається в поїзді напередодні Нового року. Коли головний герой Толя отримує по голові валізою, що злетіла з верхньої полиці, він випадково відрізає собі палець. Його сусідка по купе Таня, що представилася на початку подорожі хірургом, починає рятувати його усіма підручними способами. Проте є проблема, адже Таня - не та, за кого себе видає.

У ролях: Дар’я Петрожицька, Андрій Ісаєнко, Богдан Буйлук та Наталка Кобізька.

Сценарій написали Марина та Оксана Артеменко за мотивами оповідання Ганни Демидової «Палець». Вони ж виступили в якості режисерок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY