detector.media
25.04.2020 12:00
Суд змінив запобіжний захід Тетяні Чорновол
Суд змінив запобіжний захід Тетяні Чорновол
Колишня журналістка та народна депутатка Тетяна Чорновол перебуватиме під нічним домашнім арештом з 22:00 до 6:00 строком до 8 червня.

Про це повідомляє УНН.

Також Тетяну Чорновол зобов'язали не залишати місце постійного проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; прибувати до детектива, прокурора та суду за першою вимогою; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання чи роботи; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання до органу досудового розслідування свій паспорт для виїзду за кордон.

Раніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Тетяні Чорновол у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

14 квітня ДБР допитало Тетяну Чорновол. У Держбюро сказали, що в ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів. Тетяна Чорновол пояснила, що відмовилася давати свідчення, щоб «вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію».

Того ж дня на судовому засіданні щодо обрання міри запобіжного заходу Тетяні Чорновол, захист колишньої журналістки заявив про відвід судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку. Відвід судді не задовольнили.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY