detector.media
21.04.2020 21:20
Дитячий омбудсмен звернувся до поліції через фільм «Дау. Дегенерація»
Дитячий омбудсмен звернувся до поліції через фільм «Дау. Дегенерація»
У фільмі бутафорськи, але зі справжніми немовлятами відтворювали досліди, які вчені Радянського Союзу проводили над дітьми.

Участь у таких зйомках може травмувати дитину на все життя, зазначив дитячий омбудсмен Микола Кулеба у Facebook.

«За отриманою попередньо інформацією у зйомках використали дітей з будинку дитини. У кадрах – немовлята. Це діти, для яких участь у таких зйомках може бути травмою на все життя! Є також і інші факти, які потребують підтвердження. Вірогідність цих фактів, а також те, хто дозволив використання дітей, має розслідувати поліція, до якої я вже звернувся з відповідним запитом», - написав він.

У коментарі Bird in Flight учасниця проекту «Дау», керівниця його харківського офісу на фінальному етапі Олена Остапченко розповіла, що на майданчику справді були немовлята з дитячого будинку. Їх супроводжували медсестри з того ж закладу, а знімальний процес контролював лікар. Попередньо творці «ДАУ» підписували угоду з керівництвом.

«Діти перебували на майданчику дуже недовго. Їх відразу ж відвезли назад. Зараз вони вже школярі, дуже сподіваюся, що живуть в сім'ях, і гадки не мають про ту коротку пригоду», - сказала Олена Остапченко.

«Дау.Дегенерація» - один із серії фільмів про радянського фізика, нобелівського лауреата Льва Ландау. Його зняв російський режисер, керівник меморіального центру Бабин Яр Ілля Хржановський.

Фільм почали знімати приблизно 10 років тому, але вперше на екрани він потрапив у 2019-му.

Частина зйомок відбувалася в Україні, зокрема в Харкові.

Минулого тижня в інтернеті з'явилися фільми «Дау. Дегенерація» і «Дау. Наташа», показані на Берлінському кінофестивалі в 2020 році. Спосіб виробництва картин спровокував скандал: до зйомок залучали непрофесійних акторів, які місяцями жили на знімальному майданчику в Харкові. У фільми увійшли сцени реального насильства і сексу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY