detector.media
16.04.2020 15:40
У Китаї затримали режисера-документаліста за нібито диверсію
У Китаї затримали режисера-документаліста за нібито диверсію
Поліція Пекіна 5 березня затримала режисера-документаліста Чена Цзяпіна, який зняв фільм про китайського активіста та науковця Сюй Чжійона. Режисера звинувачують нібито в підривній діяльності проти країни.

Про це 14 квітня повідомив Комітет захисту журналістів.  

Зазначається, що Чена Цзяпіна утримують без судового рішення. Правоохоронці конфіскували в режисера неопубліковані документальні матеріали про Сю Чжійона, заарештованого 15 лютого за участь у зборах правозахисників. Крім того, влада Китаю забороняє дружині режисера бачитися з ним.

Комітет захисту журналістів закликав владу Китаю негайно випустити режисера й зняти з нього всі звинувачення.

«Затримання Чена Цзяпіна за зйомку документального фільму на тему, яку китайський уряд не любить – це абсурд. Влада Китаю повинна зняти всі звинувачення з Чена Цзяпіна, негайно звільнити його та дозволити йому продовжувати свою справу», – заявив програмний директор CPJ у Нью-Йорку Карлос Мартінес де ла Серна.

Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів»  повідомила, що Китай використовує своїх послів по всьому світу, щоб розпочати загальну кампанію нападів та приниження ЗМІ, які критикують реакцію Пекіна на спалах коронавірусу COVID-19.

Фото: Nicolas Asfouri / AFP

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY