detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
15.04.2020 14:40
Яна Холодна запустила проєкт «Таємниці війни» на 5-му каналі
Яна Холодна запустила проєкт «Таємниці війни» на 5-му каналі
На 5-мі каналі 15 квітня, о 17:10, відбудеться прем’єра нового проєкту «Таємниці війни», ведучою якого стала колишня керівниця військового радіо «Армія FM» і «Військового телебачення України», ексначальниця Управління комунікації та преси Міністерства оборони Яна Ісламова (Холодна). Програма виходитиме щосереди, о 17:10.

Про це Яна Холодна розповіла в коментарі «Детектору медіа».

Проєкт присвячений подіям 2014 року, а випуски виходитимуть відповідно до їх хронології.

«Таємниці війни» виходитимуть у записі, у форматі інтерв’ю з підрубриками. Загальний хронометраж програми становить 40 хвилин, з яких 30 хвилин виділені на саме інтерв’ю, а 10 – досьє на гостя, рубрику з картами та сюжети.

«Гості – це люди, які посідали певні високі пости; які приймали рішення; які фактично формували повістку дня. Ми за ці роки звикли бачити фронт та війну крізь призму "журналістських об’єктивів", через історії бійців. Однак хотілося б почути тих людей, які стояли "у керма", які розуміли – куди й що рухається; навіщо ми проводимо той чи інший бій; навіщо ми утримували, наприклад, Донецький аеропорт і тд», – розповіла пані Холодна.

Окрім неї, у проєкті задіяні ведуча 5 каналу Ольга Калиновська та Олександр Сурков, військовий аналітик і письменник. Пані Калиновська є редакторкою проєкту, яка займається підготовкою сюжетів та формуванням випусків; Олександр Сурков працює з картами, на яких наочно показує – що відбувалося в певний період, куди рухався фронт, де були бої тощо.

Зйомки «Таємниць війни» проходять у студії 5-го каналу, який і забезпечує технічну сторону проєкту.  

Наразі ще немає домовленостей про кількість випусків програми, які мають вийти в ефір. Натомість Яна Холодна уточнила, що ідеї по тематиці для випусків розписані вже до серпня. «Будемо дивитися, як проєкт заходить, як працює і вже тоді й будемо вирішувати», – додала вона.

Перший випуск «Таємниць війни» присвячений окупації Криму, другий – відбиттю від сепаратистів Харківської ОДА в 2014 році, третій – формуванню 1-го Добровольчого батальйону при Національній гвардії.

Нагадаємо, Яна Ісламова (Холодна) була керівницею військового радіо «Армія FM» і «Військового телебачення України». 22 листопада 2019 року стало відомо, що її призначили на посаду начальниці Управління комунікації та преси Міністерства оборони України. Проте 7 лютого вона повідомила, що залишила цю посаду. Тоді в коментарі «Детектору медіа» Яна Холодна розповіла, що немає конкретних пропозицій, але планує продовжити роботу в медіасфері, яка була б пов’язана зі Збройними Силами або з ветеранами. 

Фото: Яна Холодна / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY