detector.media
14.04.2020 16:23
Чорновол відмовилася давати свідчення – ДБР
Чорновол відмовилася давати свідчення – ДБР
Державне бюро розслідувань 14 квітня допитало колишню журналістку та народну депутатку Тетяну Чорновол, якій інкримінують умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене за попередньою змовою групою осіб небезпечним для життя багатьох осіб способом.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

У Держбюро сказали, що в ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів.

Тетяна Чорновол на своїй сторінці в Facebook пояснила, що відмовилася давати свідчення, щоб «вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію».

Крім того, ДБР подало до Печерського районного суду Києва клопотання про застосування щодо пані Чорновол запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Слідчий суддя в справі – Сергій Вовк. Засідання відбудеться 14 квітня.

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку колишньої журналістки, народної депутатки 8-го скликання Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Фото: ДБР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY