detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
14.04.2020 12:05
У студії токшоу вже роблять аналізи на коронавірус – моніторинг
У студії токшоу вже роблять аналізи на коронавірус – моніторинг
А що учасники часто бувають у студіях без масок, то можуть відразу й заразитися, й перевіритися.

Пандемія коронавірусної хвороби та економічна криза, яку вона неминуче за собою потягне, – дві панівні теми в студіях політичних токшоу на українських телеканалах. Попри те, що уряд не рекомендує людям виходити з помешкань без потреби, політики й політичні коментатори не припиняють ходити до телевізійних студій. Тим часом в одній із програм гостям запропонували пройти тест на коронавірус. Про це йдеться в огляді політичних токшоу за 6 — 10 квітня 2020 року.

Ведучий програми «Ехо України» на Прямому каналі Матвій Ганапольський показав глядачам, як виглядають тести українського виробництва, і запропонував гостям випробувати їх на собі. Погодились колишній нардеп Борислав Береза та директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської Академії Максим Яковлєв. Усі учасники процесу були без захисних масок.

На двадцять хвилин токшоу перетворилось на реаліті-шоу, під час якого гості-піддослідні намагались розібратись, як робити тести. Потім вони пробили собі пальці, витиснули з них кров (ведучий заохочував їх тиснути сильніше) і зробили аналізи. Обидва тести показали негативний результат, хоча один із них довго не працював.

 

«Ми не можемо обісратися», – сказав Матвій Ганапольський, адже, за його словами, якщо тести неякісні, такий скандал може поховати владу. Однак попри те, що тести спрацювали, в ефірі програми традиційно критикували владу за перетворення України на поліцейську державу та заохочення реваншу. Більше про тенденції та маніпуляції в токшоу минулого тижня читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY