detector.media
10.04.2020 19:35
Сенцов став на захист Чорновол: «Усім давно відомо, що то був нещасний випадок»
Сенцов став на захист Чорновол: «Усім давно відомо, що то був нещасний випадок»
Український режисер та колишній політв'язень Олег Сенцов заявив, що смерть людини, в якій звинувачують колишню журналістку та депутатку Тетяну Чорновол, була випадковістю.

Про це він написав у Facebook.

«Я знаю Тетяну Чорновол особисто. Можна по різному ставитися до її політичної діяльності, але вона мужня жінка, одна з найактивніших борців з Януковичем. Її чоловік загинув в АТО, а саму Тетяну ледь не вбили покидьки ще за часів Майдану, жорстоко побивши. Зараз інші "добрі" люди обвинувачують її в навмисному вбивстві людини 18 лютого 2014 року. Хоча усім давно відомо, що то був нещасний випадок, і загиблий свідомо залишився в підпалений будівлі, відмовившись її залишати», - йдеться в дописі.

Сенцов додав, що був поруч, коли офіс партії вже підпалили.

«Тоді тривала революція, траплялися бійки, гинули люди. Ми виборювали гідність, свободу та майбутнє для своєї держави. Зараз ми бачимо як поступово усі ці завоювання Майдану нинішня влада зливає в унітаз. Якщо би ми тоді програли, то Янукович нас усіх кинув би за грати. І якщо активістів саджають зараз, то що це таке, якщо не реванш?» - написав режисер.

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань провело обшук у будинку колишньої журналістки, народної депутатки 8-го скликання Тетяни Чорновол. Їй повідомили про підозру «в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)».

Тетяні Чорновол може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY