detector.media
10.04.2020 16:30
Телеуроки знімають «Квартал 95», «Мамахохотала», Patriot та низка каналів – ОПУ
Телеуроки знімають «Квартал 95», «Мамахохотала», Patriot та низка каналів – ОПУ
Над проєктом дистанційної освіти «Всеукраїнська школа онлайн» працює збірна команда медіафахівців – фрілансери, працівники телеканалів СТБ, «1+1», Новий канал, «Інтер», ICTV, «Україна» та продакшн-студій Patriot, «Квартал 95» та «Мамахохотала».

Про це «Українським Новинам» повідомила генеральна директорка директорату внутрішньої і гуманітарної політики Офісу президента Вероніка Селега.

«Виробництвом займаються медіаспеціалісти різних українських телевізійних каналів, окремих продакшенів і фрілансери. Оператори, звукорежисери, режисери монтажу, адміністратори на майданчику, гримери, запрошені зірки та інші спеціалісти є штатними та позаштатними працівниками, а також "обличчями" каналів СТБ, "1+1", Новий канал, "Інтер", ICTV, "Україна", "Студії “Квартал 95”", студії "Мамахохотала", студії Patriot та інших», – розповіла вона.   

Пані Селега уточнила, що команда медіафахівців надала частину виробничих потужностей для зйомок – камери, освітлювання, звукові прибори та комп’ютери для здійснення монтажу. Громадська спілки «Освіторія» надала безкоштовну локацію для зйомок – «Новопечерську школу».

За її словами, виробництво телеуроків оплачують благодійники. Сам проєкт дохід не приносить – не монетизується на Youtube і не заробляє від трансляцій або реклами.

«Всеукраїнська школа онлайн» розрахована на період карантину. «Уже відзняті більше 200 роликів і щодня знімаються далі. Але якщо карантин буде продовжено, команда готова до того, щоби на весь його період знімати та транслювати уроки», – повідомила директорка «Освіторії» Анна Сидорук.

Нагадаємо, 6 квітня 2020 року стартував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходять відеоуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Транслюють 12 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1 та 5 канал, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій), медіасервіс Megogo та Oll.tv. Школярі також зможуть дивитися ці уроки у Facebook та YouTube.

Директор Львівської школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан» Олександр Козловський з власної ініціативи заборонив учителям закладу використовувати контент каналів Медведчука для підготовки онлайн-уроків. Батькам теж порадив не користуватися.

Народна депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа закликала Офіс президента України, Мінкультури та Міносвіти і науки виключити з проєкту NewsOne, ZIK та «112 Україна», оскільки це «проросійські пропагандистські канали».

Перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк наголосила, що трансляція телеуроків на телеканалах «112 Україна», NewsOne і ZIK не дасть їм ніяких преференцій у випадку розгляду регулятором порушень в ефірі цих мовників.

Офіс президента України домовився з усіма телеканалами, які показують уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», щоб під час трансляцій в їх ефірі не було жодних політичних сюжетів.

Директорка громадської організації «Освіторії» Анна Сидорук повідомила, що над проєктом дистанційної освіти «Всеукраїнська школа онлайн» працюють близько семи знімальних груп у різних класах, зйомки телеуроків проходять паралельно.

Фото: Медіа Група Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY