detector.media
10.04.2020 14:30
«Медіа Група Україна» запускає проєкт «Градус здоров’я України. Зворотний зв’язок»
«Медіа Група Україна» запускає проєкт «Градус здоров’я України. Зворотний зв’язок»
«Медіа Група Україна» спільно з дослідницькою компанією Gradus Research запускає проєкт «Градус здоров’я України. Зворотний зв’язок», у рамках якого здійснюватимуть моніторинг стану здоров’я й суспільних настроїв українців для оперативного інформування суспільства, держави та медиків.

Про це повідомляє пресслужба групи.

Результати опитувань оприлюднюватимуть в ефірі новин «Сьогодні» та проєктах каналів «Україна» й «Україна 24», зокрема – «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою», «Головна тема» з Оленою Кот, «Свобода слова Савіка Шустера». Дослідження в повному обсязі будуть доступні на майданчиках МГУ в соціальних мережах, на сайтах СьогодніUA, каналу «Україна» та дослідницької компанії Gradus Research.

«Це не просто соціологічне дослідження, це дослідження з глибокою соціальною місією – оперативно та регулярно інформувати суспільство, медиків, інші відповідальні служби про реальний стан речей, щоб максимально швидко реагувати та адаптуватись до складної ситуації, у якій ми всі опинилися. Це не звичайне дослідження, до яких ми вже всі звикли, це – панельне дослідження, тобто ми будемо регулярно опитувати одних і тих само людей, що дозволить не лише оцінити динаміку змін стану здоров’я, настроїв, економічної ситуації, але й дослідити причини змін, виявити чинники впливу», – сказала директорка департаменту аналітики телеканалу «Україна» Тетяна Нікітіна.

Моніторинг здійснюватимуть із залученням максимально можливої кількості громадян. У «Медіа Групі Україна» очікують, що дослідження матиме великий обсяг вибірки. За словами пані Нікітіної, це дозволить отримати репрезентативні та надійні результати, а також високу деталізацію за різними соціально-демографічними групами.  

Участь у проєкті зможе взяти кожен українець, у якого є смартфон. Для цього потрібно встановити мобільний додаток Gradus, заповнити базову анкету і брати участь у регулярних опитуваннях.

Опитування проходитиме регулярно – дві хвилі на тиждень. На першому етапі при реєстрації в мобільному додатку Gradus кожен заповнить базову соціально-демографічну інформацію про себе та свою родину, водночас опитування залишається анонімним і конфіденційним. Далі регулярні опитування будуть містити два блоки запитань – постійний та змінний.

«Блок постійних запитань, наприклад, стан здоров’я, емоційний стан, дотримання карантину, фінансове становище – дозволить відстежувати динаміку протягом усього карантину. За допомогою змінного блоку запитань буде відслідковуватись реакція українців на події та ситуації, які будуть виникати вже протягом усього карантинного періоду», – йдеться в повідомленні.

Засновник та директор дослідницької компанії Gradus Research Євгенія Близнюк уточнив, що компанія бере участь у проєкті на безприбуткових засадах.

Нагадаємо, телеканал «Наш» запустив медіапроєкт – координаційний онлайн-штаб порятунку «Стоп коронавірус». 

Фото: Медіа Група Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY