detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
10.04.2020 14:07
Лише два канали в новинах пов’язали «антиколомойський» закон із Коломойським – моніторинг
Лише два канали в новинах пов’язали «антиколомойський» закон із Коломойським – моніторинг
Колишньому власнику «Приватбанку» не щастить із потраплянням до збалансованих повідомлень: то його позицію забудуть, то його опонентів.

Ухвалений у першому читанні закон про вдосконалення регулювання банківської сфери, який називають «антиколомойським», більшість телеканалів висвітлювали без згадок про Ігоря Коломойського. Прізвище колишнього власника «Приватбанку» назвали лише на 5 каналі та «Україні». Про це йдеться в підсумку моніторингу новин центральних телеканалів за 30 березня — 5 квітня 2020 року.

У праймових новинах ім’я Ігоря Коломойського згадувалося переважно на 5 каналі – п’ять згадок із восьми за весь тиждень. Там 30 і 31 березня детально розповідали, хто підтримав, а хто критикував цей законопроєкт, наводили аргументи обох сторін. На «1+1» та «UA: Першому» нагадали про прив’язку цього законопроєкту до націоналізованого «Приватбанку», але не договорили, що законопроєкт унеможливлює повернення банку у власність Коломойського.

Натомість «1+1» 2 квітня розповів про те, що Коломойський, якому належить цей телеканал, «виграв суд у Валерії Гонтаревої». Ведуча сказала: «Торік колишній очільник Нацбанку в інтерв'ю виданню “Лівий берег” звинуватила бізнесмена в підпалі свого будинку в Гореничах та поскаржилася на переслідування з його боку. Коломойський слова Гонтаревої назвав наклепом і звернувся до Шевченківського суду з позовом про захист честі та гідності. Справу виграв, тож тепер фінансистка має спростувати свої слова e ЗМІ. Сама Гонтарева на засідання не з'явилась, оскільки нині живе в Лондоні. Утім має місяць, щоб оскаржити ухвалу». Цю інформацію подали без джерела, як і без позиції Валерії Гонтаревої. Натомість на 5 каналі про позов «Приватбанку» проти своїх колишніх власників — Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших — повідомили без позиції відповідачів. Більше про тенденції та маніпуляції минулого тижня в теленовинах читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: liga.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY