detector.media
10.04.2020 10:30
Журналістів тестуватимуть на COVID-19 перед брифінгами з Трампом у Білому домі
Журналістів тестуватимуть на COVID-19 перед брифінгами з Трампом у Білому домі
Перед відвідуванням брифінгів президента США Дональда Трампа в Білому домі журналісти здаватимуть експрес-тести на наявність коронавірусу COVID-19.

Про це 9 квітня повідомила пресслужба Білого дому.

«Білий дім та Асоціація кореспондентів Білого дому повідомили, що всі, хто перебуватиме в приміщенні під час брифінгів, здадуть експрес-тест на COVID-19, результати якого, як очікується, будуть надані до початку брифінгу», – йдеться в повідомленні.

Раніше Білий дім вимірював температуру членам прескорпусу перед тим, як вони входили приміщення для брифінгів, передає The Hill.

Як пише АР, Білий дім протестував журналістів на COVID-19 перед брифінгом 9 квітня. У одного з журналістів виявили симптоми COVID-19, однак тест показав негативний результат.

Нагадаємо, 20 березня президент США Дональд Трамп назвав «жахливим репортером» та звинуватив у «гонитві за сенсаціями» журналіста NBC News Пітера Олександра, який попросив його порадити щось американцям, які бояться пандемії коронавірусу COVID-19.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) закликала президента США Дональда Трампа припинити жорстокі напади на журналістів, які висвітлюють реакцію Білого дому на пандемію COVID-19. Організація зафіксувала щонайменше вісім нападів під час брифінгів у Білому дому за останній місяць, а саме: на журналістів NBC, ABC, FOX, CNN, PBS та CBS.

Фото: Andrew Harnik / АР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY