detector.media
09.04.2020 19:46
Facebook інвестує $3 млн у Європейський фонд підтримки журналістики в умовах COVID-19
Facebook інвестує $3 млн у Європейський фонд підтримки журналістики в умовах COVID-19
Фонд підтримки галузі місцевих новин в умовах кризи через коронавірус створюють Facebook Journalism Project та Європейський центр журналістики.

Про це йдеться в оприлюдненому пресрелізі.

Європейський центр журналістики спрямує 3 млн доларів, які виділила для фонду компанія Facebook, на підтримку малих і середніх засобів масової інформації, а також журналістів у європейських країнах, що найбільше постраждали від поширення коронавірусу.

Рішення про отримувачів фінансування ухвалюватимуть на основі відповідності конкурсантів встановленим критеріям. Розподіл грантів не залежить від того, чи користуються апліканти Facebook або продуктами компанії.

Гранти зможуть використовувати для розробки спеціального інформаційного бюлетеня про COVID-19, відміни платної підписки, залучення до роботи більшої кількості журналістів-фрілансерів, створення груп і спільнот, інформування на основі місцевих даних, проведення онлайн-заходів, а також продовження виконання базової роботи.

Раніше повідомлялось, що компанія Facebook виділила 100 млн доларів для підтримки новинної галузі в умовах кризи COVID-19.

Також компанія надаватиме гранти в сумі 1 млн доларів для допомоги регіональним новинним організаціям, 1 млн доларів – фактчекінговим організаціям та 1 млн доларів – Міжнародній мережі фактчекінгу.

У рамках журналістського проєкту Facebook також розподілено 300 млн доларів для допомоги журналістам по всьому світу через різні новинні програми і партнерства.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY