detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
09.04.2020 17:37
Богослужіння, документальні проєкти та спецвипуски. Як канали святкуватимуть Великдень
Богослужіння, документальні проєкти та спецвипуски. Як канали святкуватимуть Великдень
Богослужіння на Великдень, який цього року відзначаємо 19 квітня, транслюватиме більшість інформаційних телеканалів. Крім цього, «Еспресо» запланував серію тематичних випусків програм, «Інтер» – декілька документальних проєктів, NewsOne готує святкові спецпроєкти, а СТБ – спецвипуск про таємниці Великодня.
Комерційні канали розповіли «Детектору медіа», що покажуть на Великодні свята.

«Інтер» традиційно готує спецпрограмування на Великдень, канал запланував найбільшу кількість проєктів. А саме: 18 квітня, о 05:40, покаже документальний проєкт «Паломництво на Святу Землю», у рамках якого знімальна група каналу разом з паломниками пройде від Назарета до Голгофи.

О 6:35 канал покаже випуск програми «Слово Предстоятеля», у зверненні Онуфрій розповість про Велику суботу, що передує дню Світлого Христового Воскресіння. О 06:40 вийде документальний проєкт про єдину в світі чернечу республіку – «Тисяча років на Афоні». Творці стрічки здійснили сходження на Святу Гору і відвідали місця, пов'язані з історією давньоруського чернецтва на Святій Горі.

О 13:00 відбудеться пряма трансляція з Єрусалиму – сходження Благодатного Вогню в Храмі Гробу Господнього. О 23:00 в ефірі «Інтера» буде пряма трансляція Великоднього богослужіння УПЦ (МП).

18 і 19 квітня «Інтер» покаже великоднє привітання Онуфрія.

«1+1» у ніч на 19 квітня, о 00:00, покаже трансляцію Великоднього Богослужіння. Подробиці щодо розкладу, церков та обрядів канал пообіцяв надати згодом.

СТБ не планує трансляції богослужінь та обрядових заходів до Великодня, однак 19 квітня, о 6:00,  канал покаже випуск «У пошуках правди. Магічні таємниці Великодня».

Прямий канал транслюватиме всі пасхальні заходи Православної церкви України наживо (графік трансляцій уточняється). Водночас спецпрограмування канал не планує.  

На «Еспресо» 18 квітня, о 14:05, у програмі «Студія Захід» журналіст Антін Борковський поговорить з військовим капеланом, наймолодшим єпископом Української Греко-Католицької Церкви Степаном Сусом, який поділиться власним поглядом на ситуацію в країні та спробує відповісти на запитання – що має робити сьогодні людство, щоб ефективно протистояти загрозам пандемії та соціальної деструкції.

19 квітня канал показуватиме пасхальні богослужіння УГКЦ та Православної Церкви України (графік трансляцій уточняється).

20 квітня в новинах та аналітичних студіях протягом дня «Еспресо» висвітлюватиме поточну ситуацію та події в країні – ведучі коментуватимуть її разом з експертами, а кореспонденти включатимуться наживо з репортажами з регіонів. Канал планує надати аудиторії якнайширшу панораму святкування Великодня в різних куточках України.

NewsOne готує до Великодня святкові спецпроєкти і буде транслювати богослужіння в ефірі. Розклад трансляцій пресслужба пообіцяла повідомити додатково.

24 канал у Великдень о 7:30 транслюватиме літургію з Патріаршого собору УГКЦ у Києві.

У ефірах ICTV, Нового каналу та «України» не передбачені трансляції богослужінь і зміни в сітці.

5 канал та «112 Україна» пообіцяли надати відповіді згодом. ZIK наразі не відповів на запит «Детектора медіа».

Про трансляції Великодня на Суспільному читайте тут.

Нагадаємо, із 27 березня і до завершення карантину щоп'ятниці, щосуботи та щонеділі телеканали Суспільного мовлення транслюватимуть богослужіння та обрядові заходи головних церков і релігійних організацій.

Міністерство культури та інформаційної політики України запропонувало медіагрупам та телерадіоорганізаціям транслювати богослужіння та релігійні обряди найбільших церков України і релігійних організацій на час карантину, уведеного через пандемію коронавірусу COVID-19.

Володимир Зеленський повідомив, що на Великдень планують забезпечити трансляцію богослужінь на телевізійних каналах. Деталі щодо святкування в цьому році він пообіцяв скоро розповісти.

Фото: РІСУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY