detector.media
09.04.2020 11:26
У СБУ назвали фейком список видання «Вести», у якому наведені адреси нібито хворих на COVID-19
У СБУ назвали фейком список видання «Вести», у якому наведені адреси нібито хворих на COVID-19
Служба безпеки України назвала фейком інформація видання «Вести», у якій наведено адреси будинків у Києві, де нібито проживають хворі на коронавірус COVID-19.

Про це пресслужба СБУ повідомила «Укрінформу».

«Це черговий фейк», – сказали у відомстві.

Нагадаємо, 8 квітня видання «Вести», яке пов'язують з ексміністром доходів і зборів часів Віктора Януковича Олександром Клименком, опублікувало матеріал з інфографікою під назвою «Где в Киеве зафиксирован Cоvid-19. Вести публикуют улицы и номера домов». Видання стверджує, що ці дані отримало від «джерел у медичних колах» і що «не має мети посіяти паніку». А свою публікацію пояснює двома причинами: щоб кияни мали уяву про масштаби епідемії в столиці та щоб мешканці будинків, де є спалахи, і навколишніх мікрорайонів не ігнорували карантин.

Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції прокоментував псевдосписки заражених коронавірусом, які тиражуються в інтернеті. Він повідомив, що дані про київських пацієнтів, хворих на коронавірус, містяться в базі Моніторингового центру з протидії поширення COVID-19, ця інформація захищена та не потрапляє у відкритий доступ.

Правозахисник, медіатренер, координатор проєкту «Без кордонів» Максим Буткевич назвав цю публікацю кричущим порушенням прав людини,  журналістських стандартів та законодавства України.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY