detector.media
07.04.2020 17:35
Заступниця мера Львова повідомила, що журналісти можуть їздити в громадському транспорті під час карантину
Заступниця мера Львова повідомила, що журналісти можуть їздити в громадському транспорті під час карантину
У Львові журналісти можуть їздити в громадському транспорті, оскільки теж забезпечують життєдіяльність міста та доносять актуальну для мешканців інформацію.

Про це сказала заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, повідомляється на сайті Львівської міської ради.

«Журналісти висвітлюють інформацію, яка важлива і необхідна для мешканців, — через радіо, телебачення, тому, вважаю, що вони забезпечують життєдіяльність міста і мають право користуватися громадським транспортом в час карантину. Тільки з собою необхідно мати посвідчення і довідку з місця роботи», – заявила вона.

Пані Маруняк також рекомендувала звертатися на гарячу лінію міста (за номером 15−80) для роз’яснень про те, хто може їздити громадським транспортом в час карантину.

Як писав ДМ, юрист ГО «Інститут масової інформації» Алі Сафаров повідомив, що під час карантину не мають обмежуватися пересування журналістів, зокрема – громадським транспортом.

Нагадаємо, 12 березня спершу в Києві, а потім по всій Україні запровадили карантин через пандемію коронавірусу COVID-19. Він мав тривати до 3 квітня, на цей час обмежели навчальний процес і масові заходи. Через карантин українські національні телеканали запровадили низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу. 

Згодом влада вирішила закрити в містах усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек. 17 березня припинили рух метро в Києві, Харкові та Дніпрі. Міжміське автобусне й залізничне сполучення призупинили з 18 березня. З 23 в Києві обмежили користування громадським транспортом. Ним зможуть користуватися лише окремі категорії працівників, серед яких – журналісти, за наявності спеціальних квитків.

25 березня Кабінет Міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни та продовжив на 30 днів карантин, уведений через загрозу поширення коронавірусу COVID-19. Вони триватимуть до 24 квітня.

3 квітня уряд вів низку нових обмежень, які почали діяти 6 квітня.

Фото: Львівська міська рада

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY