detector.media
07.04.2020 12:18
ZIK прибрав рухомий рядок й оголошення про свій розіграш під час трансляції телеуроків
ZIK прибрав рухомий рядок й оголошення про свій розіграш під час трансляції телеуроків
Телеканал ZIK 7 квітня під час трансляції уроків у рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн» прибрав рухомий рядок новин й оголошення про свій розіграш двох iPhone серед учнів.

6 квітня ZIK перед початком телеуроків показував рекламу Віктора Медведчука та його політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко обговорив цей інцидент з представником каналу, там вибачилися й пообіцяли, що більше не буде політичних сюжетів.

Крім того, телеканал ZIK, який показує уроки для учнів 7 класів, вирішив розіграти два iPhone. За умовами конкурсу, учні мали рахувати роботів, які бігають по екрану під час телеуроків; а 10 квітня вони мали дивитися ток-шоу о 19:00 і після команди ведучого написати суму всіх роботів, що пробігли по екрану під час занять за п’ять днів.

Стокадр з трансляції від 6 квітня 

Стокадр з трансляції від 7 квітня

Як писав ДМ, Офіс президента України домовився з усіма телеканалами, які показують уроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», щоб під час трансляцій в їх ефірі не було жодних політичних сюжетів

Нагадаємо, 6 квітня 2020 року стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходитимуть відеоуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Телеуроки транслюватимуть 12 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1 та 5 канал, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій), медіасервіс Megogo та Oll.tv. Школярі також зможуть дивитися ці уроки у Facebook та YouTube.

Директор Львівської школи східних мов та бойових мистецтв «Будокан» Олександр Козловський з власної ініціативи заборонив учителям закладу використовувати контент цих каналів для підготовки онлайн-уроків. Батькам дітей він порадив не користуватися їхнім контентом.

Народна депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа закликала Офіс президента України, Міністерство культури та Міністерство освіти і науки виключити з проєкту NewsOne, ZIK та «112 Україна», оскільки це проросійські пропагандистські канали.

Перша заступниця голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк наголосила, що трансляція телеуроків на телеканалах «112 Україна», NewsOne і ZIK не дасть їм ніяких преференцій у випадку розгляду регулятором порушень в ефірі цих мовників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY