detector.media
06.04.2020 21:06
У першому кварталі 2020 року в Україні зафіксовано 62 випадки порушення свободи слова - ІМІ
У першому кварталі 2020 року в Україні зафіксовано 62 випадки порушення свободи слова - ІМІ
Переважна більшість цих порушень (43) стосувалася фізичної агресії проти журналістів.

Про це йдеться в результатах щомісячного моніторингу Інституту масової інформації «Барометр свободи слова».

Порушення зафіксовані в 17 регіонах країни. Найбільше - в Києві (15), по шість випадків на Одещині, Полтавщині та Херсонщині.

Найбільшу кількість порушень свободи слова зафіксовано в таких категоріях:

Також зафіксовано шість випадків побиття та п’ять погроз, крім того, по чотири випадки в категоріях «доступ до публічної інформації» та «кіберзлочини». Крім того, зафіксовано два випадки непрямого тиску (стеження за журналістами) та один випадок пошкодження майна журналістів.

Експерти ІМІ звертають увагу на тенденцію закритості та вибірковості щодо журналістів з боку Офісу Президента, органів влади, органів місцевого самоврядування. 

Крім того, ІМІ зафіксував дев'ять випадків порушень прав журналістів під час дії карантину – заподіяння тілесних ушкоджень та недопуски на заходи місцевої влади.

Зазначимо, що за аналогічний період 2019 року було зафіксовано більше випадків порушень свободи слова – 72, з них 49 стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

Нагадаємо, в Україні в лютому 2020 року виявили 18 випадків порушень свободи слова, з них 13 стосувалися фізичної агресії проти журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY